26.10.2012

Klæd dig slankEn hurtig genvej til at tabe 3 - 5 kg er at klæde sig rigtigt. Når bagdelen er blevet lidt for bred, taljen forsvundet eller maven buler ud, er det nærliggende at tænke stort og baggy, så man skjuler det, man ikke lige orker at vise frem. Men sagen er, at man bare syner større, fordi man samtidig skjuler de steder, hvor man faktisk er slank, med det resultat at man ser stor ud over det hele.

I stedet for at skjule de steder, hvor du har for mange kilo, så hav fokus på at fremhæve dine slankeste punkter. Typisk kan det være underarme fra albuen og nedefter (sørg for at dine ærmelængder slutter ved albuen), punktet lige under barmen er som regel et sted, hvor du er smallest, hvis du har en stor mave (empiresnit , med vidde nedefter, er godt her), læggene er ofte slanke, selvom dine lår er store - og om det så bare er dine ankler, der er slanke, så hav fokus på at vise dem frem - f.eks. ved hjælp af iøjefaldende sko.

Vær opmærksom på silhuetten.
En klassisk timeglasfacon ser fantastisk ud i figursyet tøj, der fremhæver formerne og den slanke talje. Er din figur æbleformet (dvs. slanke ben og stor barm/mave uden talje) skal du fremhæve dine slanke ben med tætsiddende bukser og stramme nederdele, der klæder en løs overdel. Pærefaconen (fedtdepoterne er placeret yderst på lårene) er flot i en A-formet nederdel/kjole med vidde, der sidder til i den smalle talje og med en overdel med fokus på skuldrene/overkrop, der skaber balance til de brede hofter.

Der findes mange, mange varianter og de fleste af os er svære at placere i en bestemt kropsfacon, fordi der er så mange faktorer, der spiller ind og gudskelov for personlighed(!), men hvis man har fokus på at fremhæve de gode sider og mindre fokus på de mindre heldige sider, har man et godt redskab til at klæde sig slank.

Her er 5 gode råd, der kan få dig til at tabe et par kilo visuelt:

1. Mørke farver slanker.
Mørke farver absorberer lyset og virker derfor reducerende. Lyse farver reflekterer lyset og forstørrer. Er det din bagdel du ønsker at reducere, kan du bruge mørkere underdel end overdel. Det er ikke nødvendigt at bruge sort, pointen er blot, at farven er mørkere end overdelen - og omvendt hvis du har slanke ben og en fyldig overkrop.

2. Tænk over materialerne.

Blanke og mønstrede materialer "larmer", skaber opmærksomhed og forstørrer. Matte og ensfarvede materialer, absorberer, ligesom de mørke farver, lyset og neutraliserer. Her gælder det samme som med de mørke farver, at man kan bruge materialerne bevidst til at skabe et ønsket fokus.

3. Tænk lodret.

Vandrette mønstre, striber og overskæringer får øjet til at se vandret og gør dig dermed bredere og kortere. Lodrette mønstre og striber gør dig højere og slankere, da øjet fokuserer lodret.

4. Vis kurver.

Markér dine smalleste punkter, som f.eks. talje, underarme, lægge og undgå at skjule dig i store formløse modeller, der gør dig endnu større. Alle har et sted, hvor man er slankere, end der hvor man er stor!

5. Brug samme farvenuance.

Jo mindre øjet brydes på tværs af farveskift, jo højere og slankere ser du ud. Et godt tip for en slank silhuet er at bruge samme nuance overdel og underdel. Det gælder også både farven på tights til kjoler og nederdele og fodtøj.


Bestil garderobetjek hos Modler.dk

Ingen kommentarer: