03.08.2012

Sådan bruger du accessories

Sådan bruger du accessories
Accessories er ikke at underkende for at opnå et spændende og personligt udtryk. Hvad enten man bruger mange og voluminøse af slagsen eller enkelt og nedtonet tilbehør, kan det gøre en stor forskel for helhedsindtrykket.

Det essentielle er at bruge dem som bevidste detaljer eller som et bevidst fokuspunkt - bare aldrig tilfældigt og uden at tænke over sammenhængen med resten.  Du skal vide hvorfor du tager det store voluminøse og farvestrålende ur på, den elegante tynde guldkæde eller de store prangende ørenringe, de røde handsker eller det rå læderarmbånd - og hvad det gør for dit udtryk - og det kan læres!

Inden jeg besøger mine kunder for at lave et garderobetjek, sender jeg altid en mail med nogle spørgsmål, jeg beder dem svare på, for at kunne pejle mig ind på hvad det er for en kvinde, jeg skal hjælpe. Ikke så få endda, har det rigtig svært med at bruge accessories fordi de ofte føler sig for pyntede og umage. De kan højst svinge sig op til at bruge et tørklæde og så bliver det spekteret - og selv om tørklæder er fine, bliver det hurtigt lidt ensformigt. 

Mange andre elementer kan bruges som accessories og være aldeles upyntede; f.eks. briller, ure, hatte, nøgle- og brillesnore, neglelak, badges, brocher og læder-, stof- og porcelænssmykker. Når du udvider begrebet til ikke kun at omfatte de klassiske smykker, bliver mulighederne multipliceret.  Kunsten er at få skabt et helt og gennemført udtryk og til dette er accessories eminente. Brug dem blandt andet som kontrast til din øvrige tøjstil for at få lidt ”kant”, til at få farveelementer ind i en klassiskfarvet garderobe og/eller til at skabe en personlig stil, når dresscode er påkrævet.

3 måder at bruge accessories på:

1.  Få dit fodtøj til at hænge sammen med resten.
Et ordinært valg af hverdagstøj som f.eks. jeans og en T-shirt kan opnå uanede højder med et par stiletter! - så langt så godt - og er det de røde du hopper i, kan du få et helt færdigt og gennemført udtryk ved blot at smøre lidt rødt på læberne eller neglene eller lade elastikken om hestehalen være rød.
Er det de flade sandaler i naturfarvet læder, der er valget, kan et læderarmbånd og/eller en flettet snor om armen være det, der samler udtrykket og skaber kontrast til en, i øvrigt, klassisk stil. 

2. Gør din stil personlig
Hvis du har et job, der kræver en stram og konservativ dresscode, kan det være udfordrende at udtrykke din personlighed stilmæssigt.
Miks gerne dyre og billige køb. Et klassisk, stilrent ur får personlighed i kombination med f.eks. farverig, flettet lædersnor - ligesom et stort og sporty ur får elegance i kombination med en klassisk armlænke. Alt sammen ret let at bruge som et overraskelsesmoment på armen under blazeren og/eller til de formelle bukser og pæne sko.

3. Få kant med briller
Både briller og solbriller, er suveræne til at skabe attitude. Og dét, både når de sidder på næsen, i håret eller hænger om halsen i en brillesnor.
Brug dem til at udtrykke din power ved hjælp af et markant stel, din sofistikerede personlighed med et par tonede glas eller fjern fokus fra rynker og giv samtidig liv til det grå hår med en markant brille i en skrap farve.  En brillesnor i rød kan være det, der samler op på de pink sneakers, en rå brille være det, der skaber kontrast til din klassiske stil og et par store mørke divabriller, det der giver det korte hår en feminin vinkel.


Bestil garderobetjek hos Modler.dk

Ingen kommentarer: