29.08.2012

Hvordan får du farver i garderoben?

Hvordan bruger man farver i garderoben?

Vi fleste skandinaviske kvinder er tilbøjelige til at klæde os i neutrale farver, der ikke skaber for meget opmærksomhed og har mest sort, gråt og brunt i garderoben. Personligt elsker jeg den klassiske farvepalet, men den kan hurtigt blive meget ensformig og svært at variere sit udtryk med.  Til gengæld er den, hvis den er varieret og alsidig, en fantastisk god base for alle de mønstre og farver man end måtte drømme om at gå med.

For de kvinder, der har en spraglet garderobe, er den evige udfordring at få den til at hænge sammen. Naturligvis findes der kvinder, der er fuldstændig fænomenale til at sætte farver sammen og som er skønne i et multispraglet outfit - masser af spraglet tøj gør en glad garderobe, men et klassisk problem, jeg oplever hos mine kunder er, at dem, der har mange farver i garderoben, ofte også har alt for mange fejlkøb fordi de, i stedet for bevidste valg, kommer til at småkøbe hele tiden i forsøget på at skabe fornyelse.

Mit bedste råd til dem, der gerne vil have flere farver ind i garderoben, er at forsøge sig frem i det små. Start med at bløde en del af det sorte op med grå, camel, creme, army, blå, lavendel osv. - altså udvide det sikre til at omfatte lidt blødere nuancer end sort, men stadig klassisk.  Sort kan ofte komme til at virke for hård sammen med skrappe farver, det skal i hvert tilfælde gøres med sikker hånd, og de skrappe farver kan let komme til at se billige ud i kombination med sort. Grå og brun er rigtig flot til de fleste farver og fungerer rigtig godt både til pangfarver og pasteller.

Sådan kan det gøres:

Start med at udvide repertoiret af accessories og fodtøj til at omfatte farver. Et gult ur, røde solbriller, grønne sko, pink clutch, karrygult lakbælte eller lilla handsker kan gøre en verden til forskel og er en ret let måde at få farveelementer ind i stilen. Sørg, i den forbindelse for, at dit øvrige udtryk er enkelt og roligt for ikke at komme til at ligne en gøgler. Og hertil er den klassiske palet god!

Næste skridt er at finde ud af hvilke farver der klæder dig i større mængder - og den gode nyhed er, at alle mennesker kan gå med alle farver - det handler blot om nuancen - altså om hvorvidt farverne er varme eller kolde, blide eller skrappe. Stå foran et vindue og kig dig i spejlet - hold farven op til ansigtet og se om du liver op eller visner - giv dig selv lidt kredit og lyt til din umiddelbare fornemmelse - den er som regel rigtig. 

Et andet bud kan være at se på dine blodårer på håndleddet (som en overordnet rettesnor); er de grønlige, er du som oftest til de varme toner, altså dem, du kan se varm, gul og ild i - er dine årer violette, klæder de kolde toner dig som regel - det er de nuancer, du kan se blålige undertoner i - og indrømmet; det kan være svært, selv for et trænet øje, at se forskel, så en ekstra guideline kan være at sammenligne 2 farver eller holde en farve, du er i tvivl om, op i mod en du er sikker på. 

Når du har fundet ud af hvilke toner der klæder dig, kan du med fordel vælge en palet, så du kan få hele garderoben til at hænge sammen. Overvej i den forbindelse om du orker opmærksomheden, som de skrappe farver skaber eller om du vil nøjes med en blidere udgave - der er ikke noget der er mere rigtigt end andet, bare du gør det bevidst. Hvis du vælger en skrap farve, er et godt tip at vælge et forholdsvis enkelt snit, så det er dig, der kommer med tøjet og ikke omvendt. 

Når du er blevet fortrolig med hvilke farver der klæder dig, kan du begynde at eksperimentere med sammensætningen og skabe din helt egen stil. I starten skal du nøjes med maks 3 farver ad gangen for ikke at se rodet ud. Tænk over om en stærk farve, du har på, matcher et eller andet i det øvrige outfit - og her kunne det sagtens være neglelakken eller hårspændet.  En god idé er at samle op på fodtøjet, så hvis dine sko er grønne, er det flot med en detalje af grøn et andet sted - eller lidt mere modigt, komplementærfarven til grøn (rød) - det skaber helhed i udtrykket.


Bestil garderobetjek hos Modler.dk

Ingen kommentarer: