06.07.2012

Undgå fejlkøb på udsalgKnap er sommertøjet kommet på bøjler i butikkerne før overstregninger med nye priser og gule udsalgssedler frister os til at hive et par ekstra bøjler med ind i prøverummet, fordi vi så nødig vil gå glip af et godt tilbud.

Vi bliver helt ekstatiske, glemmer rationaliteten og bliver revet med af lange køer, der betyde, at det er vigtigt at stå her, virvaret af mennesker, og ønsket om at gøre et fantastisk kup, vi slet ikke kan leve uden fordi vi kan få 50 % rabat på det – ”det er jo billigt og koster normalt det dobbelte” – men har du brug for den?? Klæder den dig? Har du noget der passer til? Hvornår skal du bruge den? Har du i virkeligheden én, der ligner den til forveksling, derhjemme i skabet?

Og ja, det er da skønt at shoppe – især til halv pris, men lykken er jo kort, hvis rusen går over, når udsalgsfundet hænges i skabet. Derfor få du her 3 gode råd, der hjælper dig til at gøre de seriøst gode kup, du kan nyde igen og igen.

1) Lav en liste og vid hvad du går efter.
Hvad er det du ofte mangler, når du skal til fest, i skoven, ud at shoppe eller i teatret? Har du aldrig en taske, der passer til festkjolerne eller mangler du sandaler eller et regnslag? Hvad kunne få dig til at bruge den stribede nederdel, som du ikke har noget at sætte til? Lav en liste over ting som du ved, du ville blive glad for at finde – (og ikke om morgenen inden shoppeturen – det skal være en løbende proces, så du kan huske det, når du rent faktisk sætter tid af til at shoppe)
Når du ved hvad du går efter, frem for at impulsshoppe (specielt på udsalg, fordi man let kommer til at købe noget blot fordi det er sat ned) undgår du ærgerlige fejlkøb, der både fylder i skabet og giver dårlig samvittighed.

2) Tænk over din påklædning.
Forberedelser til vellykket udsalgsshopping starter, når du tager tøj på om morgenen. Når du regner med at skulle prøve en del tøj, er det vigtigt, at du er klædt på til at stå i prøverummet.
Sørg for at have ordentligt undertøj på, der gør, at man kan bedømme, hvordan tøjet sidder – og som kan tåle at blive vist frem, uden at du græmmer dig, når ekspedienten stikker hovedet ind i prøverummet. Det gør, alt andet lige, oplevelsen bedre.
Undgå tøj og fodtøj med besværlige lukninger, der gør det besværligt at tage af og på – det ender med, at du ikke gider prøve tøjet, inden du køber det. Det er en fælde, da ikke alle udsalgsvarer kan byttes.

3) Bevar overblikket
Køb kun de ting, som du også ville give fuld pris for og undgå at købe ting bare fordi de er sat ned – med andre ord; oplev en YES-følelse, når du kigger i spejlet ellers drop det!
Vær opmærksom på, om varen er nedsat på grund af fejl eller dårlig pasform og husk, at mange af de ting, der er på udsalg, er ting, som butikkerne ikke har kunnet sælge til fuld pris. Det er der som regel en grund til, så pas på “2-for-1”-fælden, hvor man kun køber tøjet, fordi det er billigt. På den måde ender man blot med dobbelt så mange ligegyldige fejlkøb og det er altså ikke med til at skabe en spændende garderobe.
Basisvarer er altid gode at gå efter, men man kan sagtens, med held, spare penge på varer fra sidste sæson, da de ofte stadig er aktuelle. Vi er heldigvis i en tid hvor alt er tilladt og sætter man noget fra forrige sæson sammen med noget spritnyt, kan du skabe et personligt og unikt udtryk.
   
Bestil garderobetjek hos Modler.dk

5 kommentarer:

Stine sagde ...

Tak for et godt indlæg;)

Susanne sagde ...

Selv tak - det glæder mig :-)

celine bag sagde ...

On the eve of Saturday's vote, gunmen shot down a manolo blahnik helicopter carrying manolo blahnik outlet polling materials near the eastern city of Benghazi, the birthplace of the revolution, killing one election worker, said Saleh Darhoub, a manolo blahnik bridal spokesman for the ruling National Transitional Council. The crew survived after a crash landing. Prime Minister Abdurrahim el-Keib vowed the government would ensure a safe vote. It is threatening to the future of the revolution and its accomplishments... Manolo Blahnik Flats and an attempt to stop democracy for Manolo Blahnik Flats which Libyans sacrificed their souls. "

Johan sagde ...

Det bliver ikke let at gælde for rådet, men stadig forsøge, tak for den interessante blog!

Susanne sagde ...

Selv tak, Johan :-) Det glæder mig at du synes om den..