07/06/2012

Sådan bliver din stil personlig og autentisk


God stil er mange ting. Personligt mener jeg, at det først og fremmest handler om at være autentisk og personlig i sit udtryk – blandet med en god portion sans for kvalitet og en forståelse for sin type, der gør at man kan klæde sig stensikkert.

At finde sin unikke tone, er ikke gjort på en eftermiddag, men er en proces, der kan give en solid selvtillid, når man først knækker koden.

Jo større kongruens der er i mellem vores værdier, type og udseende og jo flere facetter af os selv, vi udtrykker igennem vores stil, jo mere personligt og autentisk bliver vores udtryk.

Sådan gør du!
For det første er det vigtigt at have en forståelse af dig selv som type. Det kan godt være, at du ville ønske, at du så ud som din kollega, der altid kommer flagrende i de mest fantastiske boheme-gevandter og sit lange krøllede hår, men måske er du i virkeligheden et hoved lavere, korthåret og en sporty type, der elsker din cykelhjelm og flade sko og så er det dét, du skal tage udgangspunkt i.

Der er stor forskel på, hvad der klæder en lille kvinde med langt lyst hår, og hvad der klæder en høj og korthåret kvinde, og på om du er rund og fyldig eller høj og tynd uden former.
Er man f.eks. den runde kvinde, med barm og hofter, sender man allerede nogle signaler per automatik. Man ser ofte varm, moderlig og tryg ud. Det i sig selv, er jo et dejligt indbydende signal. Men når det er sagt, har den runde kvinde jo også nogle andre sider, som ville være fine at vise frem. Hun er jo ikke kun hyggelig og varm. Hun kan jo i realiteten være passioneret motocross-kører eller dybt politisk engageret – også!

Og her er det, at dine personlige værdier, interesser og karakteristika kommer ind i billedet. De andre facetter af dig, der gør, at du differentierer dig fra os andre, dem der gør, at du bliver helt unik i din stil.

Se på hvad der kendetegner dig som person, hvad dine vigtigste værdier er, hvad du elsker at lave og forsøg at få elementer af det med i dit udtryk. Det kunne f.eks. være, at du elsker sport. Måske er humor karakteristisk ved dig? Er du magelig anlagt og gerne vil udstråle, at du tager tingene som de kommer, eller er du i virkeligheden en kontrolfreak, der elsker kasser og rammer? Det kan i princippet være hvad som helst og gerne en kombination af flere ting, bare du viser dem!

Et godt eksempel
Et godt eksempel er en kvinde jeg var ude hos for nylig. Hun var lige blevet mor, 32 år, med en ordentlig bagdel og en stor barm, men også med en fin smal talje og et blidt og smukt ansigt. Hun var ikke meget for pynt og flæser, lidt introvert, praktisk anlagt, elskede U2 og rejste gerne land og rige rundt for at komme til deres koncerter.

Alt sammen ting der fortæller rigtig meget om hende. Hun havde en varm og moderlig udstråling, en lidt anonym stil, og hun viste slet ikke den passionerede side af sig selv. Det, at hun fortalte mig, at hun elskede rock og oven i købet at spille guitar, var en gave, da jeg skulle hjælpe hende. Det var lige det hun havde brug for – en rå, rocket og spændende vinkel, som kontrast til den bløde og milde type.

En enkel, klassisk og feminin stil med et snit, der fremhæver kvindelige former, passede til hendes figur og hendes introverte sind. Den rå og rockede side fik vi frem med bl.a. klassiske ballerinasko med nitter, feminine, figursyede T-shirts med rock´n´roll-print, og et par enkelte rå lædersmykker – alt sammen i harmoni med den praktiske, upyntede side af hende.  Havde det været en sporty side, vi skulle have frem, kunne et stort gult ur eller et par solbriller i en skrap farve i håret havde været en mulighed.

Hvis det er svært at træde et skridt tilbage og se dig selv udefra, så få hjælp af de mennesker, der er omkring dig – spørg dem, hvad du udstråler, kig på billeder af dig selv og tænk over, hvad du godt kunne tænke dig at udstråle, hvis ikke du gør det i forvejen. Kig i blade og læg mærke til, hvad du beundrer – det siger som regel også en del om dig. Hvis du kan se det i andre, har du det som regel også selv – du skal bare lære at skrue op for det.

Bestil garderobetjek hos Modler.dk

Ingen kommentarer: