17.03.2010

Modler Style Guide #1- Fem gode råd til at undgå fejlkøb

Som noget nyt her på min blog, vil jeg fremover servere gode råd til garderoben, shoppeturen, sommerfesten og meget mere.

Det er min erfaring, efter rigtig, rigtig mange garderobetjek, at vi kvinder, i forsøg på at gøre noget nyt rent tøjmæssigt, forvilder os uovervejet ud i modeller, der kan lidt af det, vi ønsker os - enten fordi vi gerne vil gå mere i farver eller i kjole, med hæle eller er træt af jeans, men vi glemmer at overveje hvornår og hvordan vil vil inkooperere det nye, om det passer til den hverdag, vi har og om det klæder os.

Disse forsøg ender derfor meget ofte bagerest i skabet - i mange tilfælde stadig med prismærket i nakken efter et halvt år - og så er chancen for, at vi får det på en dag, temmelig sikkert forpasset...

Hvis du vil lære at undgå de fejlkøb, der bare aldrig kommer på (- eller altid af igen!) og spare en masse penge, så læs med her:

1. Hvilke snit klæder dig?
Notér dig hvad der kendetegner det tøj, du har det godt i (og det du ikke har det godt i!)- se på facon, længde, indsnit og farver og skriv det ned på en liste, så du ikke glemmer det i kampens hede.
Kig på listen i prøverummet og se om modellen opfylder "do eller don´t"

2. Kan du leve uden?
Når du prøver et stykke tøj, skal du opleve en YES-følelse, når du kigger dig i spejlet. Hvis ikke du gør det, så gå en tur og mærk efter om du kan forstillle at leve videre uden at købe det eller få det lagt til side til næste dag, så du får tid til at sunde dig.

3. Klæder modellen dig?
Gå ud af prøverummet og brug de store spejle i butikken - der er som regel et bedre lys og man kan bedre se sig selv fra afstand og dermed bedømme, hvordan tøjet sidder.

4. Hvordan er pasformen?
Sæt dig ned i tøjet; det giver en god fornemmelse af hvordan pasformen er og om det er behageligt at have på.

5. Hvornår vil du bruge tøjet?
Gør det til en vane at tænke over hvornår du vil bruge tøjet. Mange af os har det med at tænke at "den vil være skøn til et poolparty" men glemmer, at vi ikke kender nogen, der har en pool..

Bestil garderobetjek hos Modler.dk

Ingen kommentarer: